Menu Close

Македонец во Австралија ја убил сопругата и ја фрлил во грмушки

Австралиските власти го осудија Македонецот Борче Ристевски за убиство на неговата сопруга Карен пред две години. Тој се изјасни за виновен, и сега пресудата треба да ја потврди Врховниот суд.
Се уште не се знаат мотивите за убиството но се претпоставува дека причина е лошата финансиска состојба во која западнал Борче. Карен пак имала дуќан за гардероба, објави „9news.com.au“.
По убиството Борче го зел телото со себе во автомобилот и го исклучил сигналот на мобилниот телефон. Го фрлил во грмушки во близина на парк каде се собрале Македонци и го затскрил со лисја.
Полицијата го нашла телото по неколку месеци претрага која ги опфаќала дури и шахтите во околниот кварт.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *