Menu Close

Showing 1–12 of 23 results

 • ден

  Б Е Г А Л К А-Васил Иљоски-без најава, БЕСПЛАТНО – ТУКА Бегалка (или „Ленче Кумановче“) е пиеса во пет чина од македонскиот драмски писател…

 • ден

  До Бирото за развој на образованието стигнаа многу предлози, а деновиве конечно е објавен новиот список.

 • ден

  Црни овци-без најава ,БЕСПЛАТНО,–ТУКА Првиот антологиски избор од светскиот расказ Црни овци (Скопје, издание на Детска радост од 1996 година) беше подготвен првенствено за младата…

 • ден

  До Бирото за развој на образованието стигнаа многу предлози, а деновиве конечно е објавен новиот список.

 • ден

  КАТАЛОГ ЗА ЛЕКТИРИ ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

 • 100 ден

  Повеста „Улица“ е првото прозно дело на Славко Јаневски. Темата е животот на група млади луѓе во Скопје меѓу двете светски војни и дилемите на…

 • 120 ден

  Обрадовиќ остро ги подвлекува поуките во басните и детаљно им ги објаснува на своите читатели, со желба да ги поучи.

 • 150 ден

  Дејството во овој краток роман се одвива три дена, каде што старецот Сантјаго рибари на отворено море и има намера да улови голема риба.

 • 160 ден

  „Проклета авлија“ повеќе историска книга отколку роман по својата структура наликува на една кутија во која влегува друга, а во таа друга влегува трета, во…

 • 160 ден

  „Проклета авлија“ повеќе историска книга отколку роман по својата структура наликува на една кутија во која влегува друга, а во таа друга влегува трета, во…

 • 180 ден

  Половина бернардинец, половина шкотски овчар, Бак е украден од дома и продаден на трговец со кучиња. Наскоро се наоѓа на брод што патува за Канада,во…

 • 190 ден

  Во “Патувањето во Лилипут” авторот Свифт не запознава со Гуливер кој е лекар на брод кој плови по Тихиот Океан за Источна Индија.