Menu Close

Showing 1–12 of 20 results

 • ден

  Глас од Македонија О, трајте, трајте, тирани ниедни! Доста се тија лаги и злоба – пакостен глас од устите гадни над мојот народ у секоја…

 • ден

  Глас од Македонија О, трајте, трајте, тирани ниедни! Доста се тија лаги и злоба – пакостен глас од устите гадни над мојот народ у секоја…

 • 100 ден

  Повеста „Улица“ е првото прозно дело на Славко Јаневски. Темата е животот на група млади луѓе во Скопје меѓу двете светски војни и дилемите на…

 • 100 ден

  Повеста „Улица“ е првото прозно дело на Славко Јаневски. Темата е животот на група млади луѓе во Скопје меѓу двете светски војни и дилемите на…

 • 120 ден

  Обрадовиќ остро ги подвлекува поуките во басните и детаљно им ги објаснува на своите читатели, со желба да ги поучи.

 • 120 ден

  Обрадовиќ остро ги подвлекува поуките во басните и детаљно им ги објаснува на своите читатели, со желба да ги поучи.

 • 160 ден

  „Проклета авлија“ повеќе историска книга отколку роман по својата структура наликува на една кутија во која влегува друга, а во таа друга влегува трета, во…

 • 160 ден

  „Проклета авлија“ повеќе историска книга отколку роман по својата структура наликува на една кутија во која влегува друга, а во таа друга влегува трета, во…

 • 160 ден

  „Проклета авлија“ повеќе историска книга отколку роман по својата структура наликува на една кутија во која влегува друга, а во таа друга влегува трета, во…

 • 190 ден

  Во “Патувањето во Лилипут” авторот Свифт не запознава со Гуливер кој е лекар на брод кој плови по Тихиот Океан за Источна Индија.

 • 190 ден

  Во “Патувањето во Лилипут” авторот Свифт не запознава со Гуливер кој е лекар на брод кој плови по Тихиот Океан за Источна Индија.

 • 200 ден

  „Парадоксот на Диоген“ е судска драма во два дела, каде обвинет е Драшко Каровски за уривањето на хотелот „Сплендид“ со што е причинета голема материјална…

Translate »