Menu Close

Showing all 4 results

 • ден

  БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOVNLOAD „Сердарот“ е историско-јуначка поема; историска балада. Темата е борбата на Македонците против насилствата на Гегите, или поопшто, борбата за слобода.…

 • ден

  БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOVNLOAD „Сердарот“ е историско-јуначка поема; историска балада. Темата е борбата на Македонците против насилствата на Гегите, или поопшто, борбата за слобода.…

 • 230 ден

  Во својата Автобиографија”, Прличев на показ го изнесува целиот свој животен пат, но во исто време ја опишува и општествената положба на својот народ, како…

 • 230 ден

  Во својата Автобиографија”, Прличев на показ го изнесува целиот свој животен пат, но во исто време ја опишува и општествената положба на својот народ, како…

Translate »