Menu Close

Showing all 10 results

 • ден

  До Бирото за развој на образованието стигнаа многу предлози, а деновиве конечно е објавен новиот список. БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

 • ден

  Црни овци-без најава ,БЕСПЛАТНО,–ТУКА Првиот антологиски избор од светскиот расказ Црни овци (Скопје, издание на Детска радост од 1996 година) беше подготвен првенствено за младата…

 • ден

  Б Е Г А Л К А-Васил Иљоски-без најава, БЕСПЛАТНО – ТУКА Бегалка (или „Ленче Кумановче“) е пиеса во пет чина од македонскиот драмски писател…

 • ден

  БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOVNLOAD „Сердарот“ е историско-јуначка поема; историска балада. Темата е борбата на Македонците против насилствата на Гегите, или поопшто, борбата за слобода.…

 • ден

  До Бирото за развој на образованието стигнаа многу предлози, а деновиве конечно е објавен новиот список.

 • ден

  „ Пиреј “ е првиот роман на Петре М. Андреевски. Насловот на романот е симболичен, односно преку троскотната трева пиреј, авторот го прикажува својот непокорлив…

 • ден

  КАТАЛОГ ЗА ЛЕКТИРИ ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

 • ден

  „ Пиреј “ е првиот роман на Петре М. Андреевски. Насловот на романот е симболичен, односно преку троскотната трева пиреј, авторот го прикажува својот непокорлив…

 • 160 ден

  „Проклета авлија“ повеќе историска книга отколку роман по својата структура наликува на една кутија во која влегува друга, а во таа друга влегува трета, во…

 • 230 ден

  „Тартиф“ е комедија со елементи на фарса, комедија на карактери и комедија на нарави.