Menu Close

Showing all 7 results

 • ден

  До Бирото за развој на образованието стигнаа многу предлози, а деновиве конечно е објавен новиот список. БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

 • ден

  До Бирото за развој на образованието стигнаа многу предлози, а деновиве конечно е објавен новиот список.

 • 150 ден

  Дејството во овој краток роман се одвива три дена, каде што старецот Сантјаго рибари на отворено море и има намера да улови голема риба.

 • 180 ден

  Половина бернардинец, половина шкотски овчар, Бак е украден од дома и продаден на трговец со кучиња. Наскоро се наоѓа на брод што патува за Канада,во…

 • 200 ден

  Збирка раскази „Лозје” (1955) … Не сум имал никогаш некоја намера посериозна да се бавам со проза. И таа збирка на некој начин случајно настана.…

 • 230 ден

  Во својата Автобиографија”, Прличев на показ го изнесува целиот свој животен пат, но во исто време ја опишува и општествената положба на својот народ, како…

 • 290 ден

  Погледнат низ детските очи, светот е енигма, често драматична. Затоа малиот принц не престанува да поставува прашања за смислата на животот.

Translate »