Menu Close

Showing all 10 results

 • ден

  Far from the Madding Crowd (1874) is Thomas Hardy’s fourth novel and his first major literary success. It originally appeared anonymously as a monthly serial…

 • ден

  Austen’s timeless romantic classic, follows the lives of the five Bennett sisters, who live in a time where an advantageous marriage and social status are…

 • ден

  Б Е Г А Л К А-Васил Иљоски-без најава, БЕСПЛАТНО – ТУКА Бегалка (или „Ленче Кумановче“) е пиеса во пет чина од македонскиот драмски писател…

 • ден

  Austen’s timeless romantic classic, follows the lives of the five Bennett sisters, who live in a time where an advantageous marriage and social status are…

 • ден

  Austen’s timeless romantic classic, follows the lives of the five Bennett sisters, who live in a time where an advantageous marriage and social status are…

 • 200 ден

  „Парадоксот на Диоген“ е судска драма во два дела, каде обвинет е Драшко Каровски за уривањето на хотелот „Сплендид“ со што е причинета голема материјална…

 • 200 ден

  Темата на драмата „Црнила“ од Коле Чашуле е убиството, атентатот врз Ѓорче Петров од неговите сонародници, Македонци.

 • 450 ден

  Приказна што ќе ја скрши сечија рамнодушност. Колку треба да биде силна една мајка за да се соочи со неподносливата загуба?

 • 550 ден

  Драматична, исполнета со романса и неверојатни заговори.