Menu Close

СПОМЕНИ

ден

Kрсто Лазаров-Спомени-БЕСПЛАТНО,без најава-Тука

Спомените на Крсто Лазаров ги запишал Бојан Мирчев во 1931 година. Денес тие се наоѓаат во Централниот државен архив на Софија,Р.Бугарија,пишувани на машина на бугарски јазик а изнесуваат вкупно 43 страници.

Спомени-Крсто Лазаров-Коњухшки

Спомените на Крсто Лазаров Коњухшки се еден вид автобиографија на неговите подвизи,исправени пред ризикот за сопствениот живот,воден од слободарски идеал.За него, како што вели самиот на едно место во спомените :”- не беше важно со кого ќе заминам во Македонија.Немав претстава за борбите што се водеа помеѓу централистите и врховистите. За мене важно беше да заминам за Македонија ”

Kрсто Лазаров-Спомени-БЕСПЛАТНО,без најава-Тука

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “СПОМЕНИ”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *