Menu Close

Тајни на успешното учење

350 ден

Во оваа книга ќе најдете објаснение зошто децата тешко се концентрираат и ќе разберете како да им помогнете. Едноставните тестови ќе ви помогнат да определите што се му пречи на вашето дете за ефектно да се концентрира во текот на учењето, кои способности се најдобро развиени кај него и како да се вежба помнењето. Книгата содржи конкретен план за дејствување за подобрување на ситуацијата. Мозокот на детето е совршено скроен за учење – потребно е само лесно да се поттикне за да научи да се служи со своите можности. Др.сц. Елена Комаровски, психолог од Санкт Петербург, своите практични совети наменети за родителите ги темели врз најновите резултати на научните истражувања од областите на педагогијата, психологијата и истражувањето на мозокот. Програмата што ја претставуваме во оваа книга не бара од вас вложување на натчовекови напори за да ви донесе многу. Научете го своето дете да учи!

Категорија: Прирачници
Автор: Елена Комаровски
Димензии: 140/250mm – 248 стр. ;брош пове

Категорија:

Во оваа книга ќе најдете објаснение зошто децата тешко се концентрираат и ќе разберете како да им помогнете. Едноставните тестови ќе ви помогнат да определите што се му пречи на вашето дете за ефектно да се концентрира во текот на учењето, кои способности се најдобро развиени кај него и како да се вежба помнењето. Книгата содржи конкретен план за дејствување за подобрување на ситуацијата. Мозокот на детето е совршено скроен за учење – потребно е само лесно да се поттикне за да научи да се служи со своите можности. Др.сц. Елена Комаровски, психолог од Санкт Петербург, своите практични совети наменети за родителите ги темели врз најновите резултати на научните истражувања од областите на педагогијата, психологијата и истражувањето на мозокот. Програмата што ја претставуваме во оваа книга не бара од вас вложување на натчовекови напори за да ви донесе многу. Научете го своето дете да учи!

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “Тајни на успешното учење”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

    Translate »