Menu Close

Старецот и морето

150 ден

Дејството во овој краток роман се одвива три дена, каде што старецот Сантјаго рибари на отворено море и има намера да улови голема риба.

Старецот сам во морските далечини успева да ја фати рибата, што за него како и за секој друг риболовец претставувало животна преокупација. Во почетокот, по затегнувањето на конецот на јадицата, тој почувствувал дека уловил нешто необично и е свесен дека ќе претстои голема борба.

Please follow and like us:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Старецот и морето”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »