Menu Close

СВЕТСКОТО наследство во рацете на младите.

ден

Конвенцијата за заштита на светското културно и природно наследство, позната и како Конвенција за светското наследство, е усвоена во 1972г. од страна на Генералната конференција на УНЕСКО. Откако е составен пред речиси 40 години, овој добро познат меѓународен правен инструмент чија цел е да ги заштити најзначајните локалитети во светот, многу напреднал.

БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

Категории: ,

Образованието на младите во областа на нашето заедничко наследство им дава можност подобро да се запознаат себеси и своето потекло. Тоа, исто така, им помага да научат повеќе за другите. Чувството за идентитетот и исполнетост со кое можеме да се здобиеме преку културата на која ѝ припаѓаме, е од суштинско значење за вреднувањето на големата разновидност на светските добра кои мора да се пренесуваат од колено на колено. Затоа сметаме дека проектите
како Образовното наставно помагало „Светското наследство во рацете на младите“ се неопходни со самото тоа што од најраните години на луѓето им ги всадуваат овие основни вредности.

БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “СВЕТСКОТО наследство во рацете на младите.”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

    Translate »