Menu Close

Процес

290 ден

Франц Кафка е еден од најзначајните и водечки писатели на дваесеттиот век, односно тој припаѓа на европската и светската книжевност.

Неговиот најпознат роман „Процес“ е комплексно, сложено и повеќеслојно дело. А, земено во целост, сите негови дела се обележани со стравовите, несигурноста и траумите на човековата егзистенција, па токму затоа – и најголемиот број критичари, со право, сметаат дека Франц Кафка и неговото дело му припаѓаат на егзистенцијализмот. Всушност, неразделено се поврзани и произлегуваат од оваа филозофија.

Please follow and like us:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Процес”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »