Menu Close

Предание за “Чесното дрво” на поклоничките икони“ерусалими” во Македонија, XIX век

ден

Темата на овој труд е преданието за Чесното дрво сликано на големите поклонички икони “ерусалими”.

БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ / FREE DOWNLOAD

Category:

Композицијата е инспирирана од средновековното апокрифно предание за престапот на старозаветниот Лот и иску пувањето на гревот, кое се доведува во врска со Чесното дрво, кралот Соломон и крстот на кој е распнат Исус Христос.

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Предание за “Чесното дрво” на поклоничките икони“ерусалими” во Македонија, XIX век”

    Your email address will not be published.