Menu Close

Повикот на дивината

180 ден

Половина бернардинец, половина шкотски овчар, Бак е украден од дома и продаден на трговец со кучиња. Наскоро се наоѓа на брод што патува за Канада,во екот на златната грозница.

Инстинктите на Бак почнуваат да се будат додека работи во поштенска запрега и е принуден да се бори за опстанок. Откако е продаден на група Американци во потрага по злато, Бак е спасен од Џон Тортон, со кого се спријателува. И покрај силната приврзаност што ја чувствува кон човекот, повикот на дивината е премногу силен. Не можејќи да му одолее, тој тргнува на патување низ неистражените краишта на дивината во потрага по исконските закони на својата природа. Романот „Повикот на дивината“ го истражува неизбежниот повик на инстинктите што го повикуваат Бак надвор од цивилизацијата кон природата и законите на дивината.

Please follow and like us:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Повикот на дивината”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »