Menu Close

НУЖНИЦИТЕ и нивната важност за запазување на здравјето

ден

Напишана од двајца доктори П. Станчев и Н. Хаџи-Здравев, а издадена во 1952 од некогашниот Институт за здравствено просветување, книгичката се занимава со „изметот и мочта“ и начинот на кои тие треба да бидат третирани за да се спречи ширење на зарази. Во случајов фокусот е ставен на цревниот тифус и начините за заштита од него, но и на дизентеријата, заразните проливи и паразитарните болести.

БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ

Category:

Практични совети за изградба на хигиенски нужник, на различни терени, на точна оддалеченост од бунари и косина на земјиштето (со шеми и цртежи). Се советува нивно често и соодветно празнење, и заради спречување на заразните болести, но и заради добивање „драгоцено и полновредно“ гноиво за стопанството.

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “НУЖНИЦИТЕ и нивната важност за запазување на здравјето”

    Your email address will not be published.