Menu Close

КУЛТУРА НА ИЗРАЗУВАЊЕТО

ден

Пред Вас е една книга за комуникацијата, почитувањето, насмевките и …. убавиот збор

ИСБН 978-9989-57-874-8

FREE DOWNLOAD  / БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ

Оваа книга си има своја историја. Авторот на книгата речиси две децении го предава предметот Македонски јазик со култура на изразувањето. Овој предмет се изучува на Педагошките факултети. Сегментот Култура на изразувањето на почетокот на наставничката кариера на авторот му беше и неоткриена тајна и предизвик. Како што поминуваше времето, овој сегмент полека му се откриваше и го насочуваше во неговата творечка активност. (Во еден период овој сегмент се издели и како посебен изборен предмет на додипломски и на постдипломски студии, а интересот на студентите, особено на додипломските студии беше огромен!). Културата е важен сегмент во животот на човекот. Таа се врзува со идентитетот, стилот, естетиката. Културата во изразувањето значи однегуваност, благородност.

FREE DOWNLOAD / БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕМИ