Menu Close

Капка и Капкичка

199 ден

Високо на едно дрво две капки вода гледаат во две деца што седеа во паркот. Исто како и двете капки вода, двете деца ќе се разделат – ќе заминат на различни краеви во светот. Каде и како ќе завршат двете деца и двете капки вода, кого ќе сретнат на своето патување и дали повторно ќе се видат? Во многу лирски стил, Сами Михаел раскажува приказна за природниот циклус на водата, силата, за можностите на водата насекаде на светот и за нејзиното постојано движење, кое се повторува – параболата на самиот живот.

Категорија: Сликовници
Автор: Сами Михаел
Димензии: 240/240 mm-40 стр.

Категорија:

Високо на едно дрво две капки вода гледаат во две деца што седеа во паркот. Исто како и двете капки вода, двете деца ќе се разделат – ќе заминат на различни краеви во светот. Каде и како ќе завршат двете деца и двете капки вода, кого ќе сретнат на своето патување и дали повторно ќе се видат? Во многу лирски стил, Сами Михаел раскажува приказна за природниот циклус на водата, силата, за можностите на водата насекаде на светот и за нејзиното постојано движење, кое се повторува – параболата на самиот живот.

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “Капка и Капкичка”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

    Translate »