Menu Close

Заточеник на небото

420 ден

Во книжарницата „Семпре и синовите“ продажбата на книги не оди баш најдобро иако е Божиќ, период кога не би требало да биде така. Идеата на Фермин го мотивира Семпре да отиде и да купи сѐ што е потребно за да се долови божиќниот дух.

Out of stock

Тоа студено декемвриско утро во 1957 година во книжарницата влегува купувач со злокобен и таинствен изглед, ја купува скапата книга на Гроф Монте Кристо и замолува за достава на истата, а во неа остава необична порака за Фермин Ромеро Де Торес. Даниел е видно вознемирен од појавата на мистериозниот човек, а уште повеќе кога ќе прочита и открие дека тоа е поврзано со неговиот најдобар пријател. Тој почнува да го следи непознатиот и да истражува што ги поврзува овие двајца луѓе. Во таа негова истрага дознава за еден мрачен период од минатото на Фермин и за поврзаноста на Фермин со Давид Мартин – необичен писател, чија животна судбина за негово големо изненадување е поврзана со него, иако ниту тој самиот не е свесен за тоа. Откривајќи ги деталите Даниел ќе дојде до застрашувачко сознание поврзано со неговото семејство. Тоа сознание ќе го вознемири и засекогаш ќе го промени и од него ќе создаде нова личност.

Please follow and like us:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Заточеник на небото”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »