Menu Close

Дон Кихот

265 ден

Оваа македонска верзија на Дон Кихот е наменета за сите генерации,

Напишана е на стандарден, современ македонски јазик, со наративна конструкција блиска до актуелните генерации. Изданието подразбира десет поглавја, со ист број на илустрации, преку кои се претставени највечатливите моменти од авантурите на Дон Кихот и неговиот сопатник Санчо Панса.

Овој бесценет бестселер со векови е четиво за многу генерации, една од првите средби на децата со жанрот фантастика, но и клучалка низ која се наѕира светот на возрасните, мечтите, фрустрациите, неостварената љубов, промашениот живот, дури и смррта се опишани на начин да бидат лесно и безболно асимилирани и од најмладите генерации.

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Дон Кихот”

    Your email address will not be published.