Menu Close

Волшебното самарче

200 ден

Во оваа лектира се зборува за дрварчето Трајче кое секој ден со своето магаре одело по дрва во шумата. Таму се среќевало со едни луѓе кои му велеле да оди да им донесе вода. Додека тој им носел вода тие го отварале самарот од коњот и ставале писмо а потоа мѕ велеле на Трајче да оди во еден град и да им донесе нешто. Тие го праќале кај човекот до кога требало да стаса писмото а човекот кога ќе го прочитал враќал одговар.

Категорија: Ознаки: ,

Во оваа лектира се зборува за дрварчето Трајче кое секој ден со своето магаре одело по дрва во шумата. Таму се среќевало со едни луѓе кои му велеле да оди да им донесе вода. Додека тој им носел вода тие го отварале самарот од коњот и ставале писмо а потоа мѕ велеле на Трајче да оди во еден град и да им донесе нешто. Тие го праќале кај човекот до кога требало да стаса писмото а човекот кога ќе го прочитал враќал одговар.

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “Волшебното самарче”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

    Translate »