Menu Close

Волшебното самарче

130 ден

Во оваа лектира се зборува за дрварчето Трајче кое секој ден со своето магаре одело по дрва во шумата. Таму се среќевало со едни луѓе кои му велеле да оди да им донесе вода. Додека тој им носел вода тие го отварале самарот од коњот и ставале писмо а потоа мѕ велеле на Трајче да оди во еден град и да им донесе нешто. Тие го праќале кај човекот до кога требало да стаса писмото а човекот кога ќе го прочитал враќал одговар.

Во оваа лектира се зборува за дрварчето Трајче кое секој ден со своето магаре одело по дрва во шумата. Таму се среќевало со едни луѓе кои му велеле да оди да им донесе вода. Додека тој им носел вода тие го отварале самарот од коњот и ставале писмо а потоа мѕ велеле на Трајче да оди во еден град и да им донесе нешто. Тие го праќале кај човекот до кога требало да стаса писмото а човекот кога ќе го прочитал враќал одговар.

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Волшебното самарче”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *