Menu Close

Воин на Духот

ден

Отец Серафим можеби не беше секогаш во право, и некои работи ги научи на
потешкиот начин, но тој не беше кукавица. Тој беше силен, мажествен „воин на духот”.

Категорија:

Тој не се бореше само против она што беше безбедно да се напаѓа, т.е. она што неговите ерарси или неговиот круг на јавни истомисленици му дозволија да го критикува. Тој напиша за еден од неговите ерарси, чии активности ги сметаше за негативни: „Ние го почитуваме неговиот висок чин, но сепак ја зборуваме вистината кога сме повикани.“1 Секако, тој не дискутираше за сите црковни проблеми со сите негови пријатели, познаници и духовни чеда. Во збирот на неговите зачувани писма, овие коментари, главно, се упатени кон оние што се во можност да му помогнат на неговото братство со овие проблеми, или кон оние, кои и самите, исто така, се соочуваат со овие проблеми и на кои им е потребно да бидат предупредени и охрабрени.

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “Воин на Духот”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

    Translate »