Menu Close

Басни – Обрадовиќ

120 $

Обрадовиќ остро ги подвлекува поуките во басните и детаљно им ги објаснува на своите читатели, со желба да ги поучи.

Обрадовиќ секогаш дава дополнителни објаснувања, т.е. не остава самиот читател да ја сфати поентата.
Најчесто, во овие наравоученија, тој се залагал за просветување на народот, ги бранел науката и знаењето, се борел против суеверието и ги славел добрите човекови особини. Притоа, во нив понекогаш се застапени и совети кои делуваат застарени набљудувано од денешна гледна точка, но многу од нив имаат универзално значење и се релеватни и за денешното време.

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Басни – Обрадовиќ”

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »