Menu Close

Авторката на бестселерот „Слугинката“ Нита Проуз доаѓа во Србија

Нита Проуз, авторката чиј дебитантски роман „Слугинката“ веднаш по објавувањето стана бестселер на Њујорк Тајмс и Сандеј Тајмс, доаѓа во Белград на 10 ноември. Во…

Мемоарите на принцот Хари со наслов „Резервен“ , ќе бидат објавени во јануари

Резервен- Војводата Хари од Сасекс

Објавувајќи ја истовремено на 16 различни јазици, книгата е претставена како „полна со увид, откровение, самоиспитување и тешко стекната мудрост“ „Лично патување од траума до…

Бибилиотеки за хортикултура, нов тренд на библиотеките

Хортикултура

Хортикултурните библиотеки се нов тренд во библиотечното работење, нов концепт поддржан од интернационалната федерација на библиотеки IFLA/ИФЛА (International Federation of Library Association) и составен дел…

„Мојот маж“ на Румена Бужаровска е книга на неделата во Германија

Румена Бужаровска

Во угледниот неделник „Шпигел“ за книга на неделата е избрана збирката раскази „Мојот маж“, бестселер на македонската писателка, професорка и преведувачка Румена Бужаровска. Книгата во…