Menu Close

Е-учебници за средно стручно образование

Геолошко рударска и металуршка струка Графичка струка Градежно геодетска струка Економско – правна и трговска струка Електротехничка струка Здравствена струка Земјоделско- ветеринарна струка Машинска струка…

„Мојот маж“ на Румена Бужаровска е книга на неделата во Германија

Румена Бужаровска

Во угледниот неделник „Шпигел“ за книга на неделата е избрана збирката раскази „Мојот маж“, бестселер на македонската писателка, професорка и преведувачка Румена Бужаровска. Книгата во…

Интернет промоција на „Мистериозниот град под калето“ од Александра Тодоровиќ

– На фејсбук-страницата на „Литература.мк“ вечер од 19 часот онлајн  ќе биде промовирана интерактивната книга за деца „Мистериозниот град под калето“ од Александра Тодоровиќ, со илустрации…

Проекција на филм “Реквием за американскиот сон”

Со задоволство ја најавуваме проекцијата на документарниот филм со политичкиот филозоф, активист и лингвист, еден од најголемите интелектуалци на денешницата, Ноам Чомски, „Реквием за американскиот…

ПОЕТЕСАТА ЛУИЗ ГЛИК ЈА ДОБИ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА 2020 ГОДИНА

Својата одлука, годинешната награда да и ја додели на американската поетеса, што беше изненадување за многу експерти, Шведската академија во Стокхолм ја образложи со „непогрешливиот…