Menu Close

Биткоин забележа раст од преку 130% од почетокот на годинава

Од почетокот на годинава до денес Биткоин забележа раст од преку 130% и моменталната вредност му е преку 8000 долари. Дали ќе се повтори вртоглавиот раст кој што го имаше кон крајот на 2017 година, останува да видиме.

Fortrade, за сите оние кои се заинтересирани да научат како да тргуваат со цената на Биткоинот или оние кои вложуваат во себе и едноставно сакаат да го прошират своето знаење, припреми бесплатна е-книга “Како да тргувате со цената на Биткоинот” (таканаречените CFD-и). Книгата е прилагодена на сите нивоа на знаење и можете да ја преземете преку линкот подолу.

Што е Биткоин?

Биткоин е вид на дигитална валута (крипто валута). Она што го прави поинаков од конвенционалните валути е тоа што, ниту една институција не ја контролира мрежата на Биткоин, што значи дека банките не можат да ги контролираат Вашите пари. Во април 2010. година цената на еден Биткоин изнесуваше 0.003 долари, додека рекордната вредност на Биткоинот беше достигната во декември 2017. година кога истиот вредеше преку 17,000 долари.

Многу држави го прогласија Биткоин за легална валута, што имаше позитивно влијание врз неговата цена. Една од причините зошто цената на Биткоин порасна, е тоа што истиот не се наоѓа под контрола на владите на државите. Биткоин се прати преку јавни онлине записи, технологија позната како „block chain“. Конечниот број на Биткоини кои можат да бидат произведени низ процесот на таканареченото „рударење“, всужност претставува решавање на комплексни математички проблеми. Најголемата привлечност на овој начин на тргување се огледува во тоа што, покрај јавната евиденција на трансакциите, корисниците кои што ја вршат трансакцијата остануваат анонимни

Foreks trgovija

 

Fortrade Ltd. е овластен и регулиран од страна на финансиското регулаторно тело (FCA), со заведен број на фирмата (FRN): 609970.

Тргувањето со финансиски инструменти носи високо ниво на ризик за Вашиот капитал, бидејќи цените може да се движат брзо против вас. 76% од retail клиентите ги губат своите средства. Би требало да размислите дали го разбирате функционирањето на CFDs и дали можете да си дозволите висок ризик за загуба на пари. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни дека сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ниту трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Fortrade не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да произлезат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи според нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »