Menu Close

Девојките на Марко

147 ден

Во оваа лектира се зборува за враќањето на Марко од војска и како тој му помогнал на својот помал брат Славе да порасне.

Објавено од: Knigoizdavac
Автор на книгата: Оливера Николова
Датум на објавување: 17/07/2010
ISBN: 9899100175000
Боја на текстот: Црно-бела
Боја на страниците: Бела
Големина на страниците: 6' x 9' (15.24 x 22.86 cm)
Боја на корицата: Сјајна

Славе бил најмалиот од трите браќа во едно семејство. Најстариот брат пак, Марко, еден понеделник требал да се врати од војска на еднонеделно отсуство. Славе, кој долго го очекувал враќањето на Марко, испланирал какви се активности да прават со неговиот најстар брат- од понеделникот па се до крајот на неговото отсуство.
Но, Марко сакал да го помине најголемиот дел од своето отсуство со неговата девојка Роска па му ги наметнува Јагода, Лиле, Дивна,Верче,Јана и Билјана да го задржуваат Славе низ шестдневното отсуство.
Иако Славе не успеал да ги заврши сите испланирани обврски со својот брат, тој ги запознал девојките преку кои без страв зачекорил пред светот на возрасните. Девојките без кои ниедно момче неможе вистински да порасне.

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “Девојките на Марко”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *