Menu Close

Биткоин забележа раст од преку 130% од почетокот на годинава

Од почетокот на годинава до денес Биткоин забележа раст од преку 130% и моменталната вредност му е преку 8000 долари. Дали ќе се повтори вртоглавиот раст кој што го имаше…

Марк Закерберг ќе биде гувернерот на следната светска централна банка?

Планот на Фејсбук да воведе сопствена криптовалута- Либра- наидува на голем отпор меѓу политичарите во Европа. Тие се сомневаат дека социјалната мрежа е способна за таква одговорност. Дали Марк Закерберг ќе биде…

Светот треба да стравува од либра

  Во моментот е нејасно колку предложената нова глобална криптовалута на „Фејсбук“ би можела да стане популарна и какви проблеми би можела да предизвика. Но инфлацијата и намалената способност на…

Инвестирајте во крипто валута Биткоин

Во последниве години, крипто валутата Биткоин порасна со фантастична стапка. По почетниот сарказам, инвеститорите и големите медиуми низ целиот свет одеднаш почнаа да ги одобруваат инвестициите во Биткоин, како и…