Menu Close
stefan-markovski-111-715x400,Се викам Слобода

Објавена книгата : Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм Се викам Слобода

Во издание на ЈОУ градска библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија деновиве излезе од печат теориското дело „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм Се викам Слобода“ од Стефан…

Никогаш не сум - Весна Дедиќ

Никад нисам- Весна Дедиќ

Збор на авторката: „Никогаш не сум“ е мојот единаесетти роман во кој четири убави, заводливи, духовити, заљубени и амбициозни жени се стремат да ја направат својата иднина-наспроти минатото, поубав дел…

Книги или ТВ?

Истражување докажало дека луѓето кои читаат многу се по пријатни, нежни и сочувствителни

Да се биде книжевен молец обично се смета за осаменичко хоби. Навистина за разлика од гледањето телевизија, би било многу тешко да се чита книга со повеќе луѓе, па дури…

Список

Што научив благодарение на водење списоци за прочитаните книги

Јас не водам дневник, но затоа имам два списока за читање. Едниот е на апликацијата “Книги за читање” и содржи стотици наслови кои делумно се организирани по жанр. Вториот список…